środa, 20 lipca 2016

Roladki schabowe z szynką parmeńska ,mozzarella i koperkiem

Schabowe cukierki
ViolaPassion 
Wspaniałe danie.
Robiłam już podobne danie z piersi z kurczaka.
Nazwa znów długa przepraszam.
Nazwijmy tę potrawę inaczej....
"Schabowe cukierki"
A dlaczego cukierki?
Za chwilę  zobaczycie.

Składniki:
Schab poporcjowany i rozbity tłuczkiem posolic i po pieprzyc dwie roladki na jedną osobę.
Możecie użyć pierś z kurczaka
2 kulki Mozzarelli
Szynka parmeńska polecam Włoska "Prosciutto di Parma"
4 łyżki oleju musztardowego (może  być inny)
10 łyżek tartego parmezanu
2 pęczki koperku
1 pęczek natki pietruszki
Sól,pieprz
Słodka papryka
Bułka tarta
3 jajka
Oliwa

Sposób:
Mozzarella rozdrabniamy widelcem i dodajemy olej musztardowy.
Mieszamy energicznie.
Koperek i pietruszkę siekamy drobno i łączymy  razem.
I zaczynamy.

Rozkładamy rozbity kawałek schabu ,smarujemy go mozzarella,posypujemy ziołami.
Następnie wzdłuż kładziemy szynkę,posypujemy parmezanem i zawijamy.


Zawinięte roladki musimy zawinąć ścisło w folię kuchenna tak jak byśmy zawijali cukierki i czynność powtarzamy z folia aluminiowa.


Wstawiamy wodę na ogniu i umieszczamy nasze cukierki w garnku na pół godziny.
Wyciągamy bardzo ostrożnie ponieważ folie są  i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie rozwijamy nasze opakowania .
Posypujemy roladki papryka i panierujemy w jajku i bułce  tartej.
Smażymy na złoto brązowy kolor.
Smacznego





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do komentowania