poniedziałek, 8 maja 2017

Chrupiące szparagi z fasolką i jajkiem w koszulce



Jajko w koszulce
ViolaPassion




Bardzo szybki , i łatwy sposób na przekąskę .



Składniki: 1 osoba
Garść szparagów
Garść fasolki szparagowej
3 łyżki masła
6 łyżek bułki tartej
sól
1 jajko

szparagi
ViolaPassion


Sposób :
Szparagi i fasolkę myjemy,ucinamy dolna część (białą) szparagów.
W rondelku doprowadzamy wodę do wrzenia ,solimy.
Wkładamy warzywa ostrożnie i gotujemy 5 minut.
Zlewamy Wodę i odcedzamy.
Następnie rozpuszczamy w rondelku masło ,dodajemy bułkę tartą  mieszamy i gdy bułka zacznie brązowieć  dodajemy warzywa i mieszamy wszystko razem by połączyć bułkę ze szparagami i fasolką












W między czasie gotujemy jajo w koszulce.
Sposób jest bardzo prosty nie dodajemy octu!!!
Doprowadzamy Wodę do wrzenia , i delikatnie wbijamy jajko w jedno miejsce .
Dziwny sposób?
Naprawdę łatwy a nie dziwny a jajko zawsze wychodzi dobrze ;-)
Gdy białko się zetnie wciągamy za pomocą szumówki .
Jajko wykładamy natychmiast na ciepłe warzywa oprószamy pieprzem i tyle.